"Diyar-ı Enbiya'dan Diyar-ı Rûm'a Bir Mucize Yazmak"

Son 3 yıl içerisinde Koordinatör Okul olarak 2.Projemiz de Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce kabul edildi. "Diyar-ı Enbiya'dan Diyar-ı Rûm'a Bir Mucize Yazmak" adlı projemiz ile öğrencilerimiz bir hafta Konya'da bulunacaklardır.

01.04.2024 59

Peygamberler Şehri Şanlıurfa’dan yani Diyar-ı Enbiya’dan, inanç dünyamızın önemli şahsiyetlerinden Mevlana Celaleddin Rûmi’nin şehri Diyar-ı Rûm’a, Konya’ya Nuri Pakdil’in “Yazmak Bir Mucize” adlı eserinden mülhem “Diyar-ı Enbiya’dan Diyar-ı Rûm’a Bir Mucize Yazmak” adlı projemizle öğrencilere Şanlıurfa’mızın ve Konya’mızın manevi güzellikleri tanıtılacak, bu şehirlerimizden hareketle İslam Medeniyetimizin dünyada yaşanan kaos ve zulümlere karşı durabilecek yegane güç olduğu, bu gücün ortaya çıkması için herbir Müslüman gencin heybesini inanç dünyamızın kilometre taşları olan şahsiyetlerin fikirlerinden ilham alarak doldurmasının elzem olduğu hatırlatılacaktır. Bu minvalde Nuri Pakdil’in “Yazmak Bir Mucize” eseri üzerinden Nuri Pakdil tanınmaya, fikirleri irdelenmeye çalışılacaktır.